Det är lätt att äta rätt

12.02.2015 19:18

Det är torsdag, en vanlig arbetsdag och jag tränger mig bland personalen på vårdcentralen för att komma fram till microvågenför att värma min medhavda lunch. Medan min mat snurrar inne i microvågen kan jag inte låta bli att titta på alla andra som håller på att öppna sina matlåder för att värma eller tar ut sina uppvärmda mat från micron. Det är en himla blandning av olika rätter. Vissa har egen mat hemifrån medan andra har köpt färdiga mat från en automat som finns i anslutning till matsalen. Min mat är varm och micron påminner mig om det.

Jag intar min mat tillsammans med kollegor. Jag ser på min tallrik och njuter av inte bara smakerna utan också av färgerna och tanken att det är så lätt att äta bra mat utan att krångla till.

Laxen tar 20 minuter i ugnen, liksom potatis som tar 20 minuter att koka. Koka morötter lägger jag i den kokande poatisen halvvägs och broccolin hoppar in i potatiskastrull i sista minuten för att behålla sin spänst, vitaminer och färg. Blandar några bitar stuvad spenat i lite yoghurt. Blandar i lite salt och svartpeppar, vips är såsen klar! Svårare än så är det inte!

Tillbaka